lauantai 7. joulukuuta 2013

Miten onnistun kirjoneulen kanssa kun... edit. videopätkä

Kun kirjoitin hakusanat zweifarbiges Stricken tuli mm. tämä videopätkä. Se on saksankielinen, mutta kun katsotte sen ymmärrätte myös. Loppuosassa näytetään myös miten voisi ns. weave in se toinen lanka kun on/olisi pitkä langan juoksu nurjan puolella, todella hyvä videopätkä
katsokaa!!

http://www.youtube.com/watch?v=OAMsXS3brS4

mitä mieltä olette??? jotain uutta??
kokeilin tätä "lanka sormen ympärille" tekniikka ja aika hyvin se toimii

osaan pidää lankaa vain tällä tavalla? Eli kierrän langan muutaman kerran etusormen ympäri ja säädän silla lailla myös langan kireys. Minulla on toki myös Cloverin yarn guide, mutta en osa käyttää sitä, koska minusta tuntuu että lankaa juoksee liian löysä ja en pysty millään säätä. Osaako joku taitavampi auttaa?? Yksi silmukka vuorottelen neulottu minun tapa toimii jotenkuten, mutta jos joku pidempi pätkä samalla värillä on neulottava, miten voisin pidä lankaa käsissä/ sormen ympäri?? näyttääkö tutulta??


6 kommenttia:

 1. Minä pidän lankaa välillä siten, että se menee etusormen yli, sitten keskisormen ali ja nimettömän yli..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei Pintse!! kiitos vinkistä, tuon pitää kokeilla ☺

   Poista
 2. Minä en kyllä osaa neuvoa, kun en osaa tuota kirjoneuletta... tai ainakin se on oikea peikko mielessäni. =)
  On muuten komea lapas nelikko aiemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Kati ☺
   näköjään ei auttaa muuta kun vain kokeilla ja mielellään aloittaa helpolla kuviolla, vaikka haluaisin heti tehdä jotain semmoista kuten on Tanssivat Puikot blogissa, koska näyttää niin hyvältä

   Poista
 3. Minä pidän lankoja niin, että lanka A juoksee etusormen päältä ja pujahtaa keskisormen, nimettömän ja pikkusormen alle (etusormen ja keskisormen välistä siis). Lanka B etu- ja keskisormen päältä ja pujahtaa keskisormen ja nimettömän välistä nimettömän ja pikkusormen alle. Tällöin lanka A pysyy automaattisesti alempana ja lanka B ylempänä, jolloin ne eivät kierry toistensa ympäri, ja myös nurja puoli on erittäin siistin ja kauniin näköinen.

  Käy kurkkaamassa tämä video:

  http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=136&sort=2&thumbnails=on

  Tuossa videossa tosin langat kulkevat saman sormen päältä, mutta näyttää toimivan silti. Tärkeintä on, että ottaa toisen langan aina ylempää ja toisen aina alempaa, lankojahan voi sitten pitää omien mieltymystensä mukaisesti kädessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos MariJ. Minä löysin myös netissä youtubissa yhden videon ja periate juttu on että langat kulkeva erikseenn vaikkpa etusormen ympärille. Kokeilin eilen jo ja hyvin onnistui.

   Poista