torstai 5. joulukuuta 2013

lapaset x 4 - warme Kinderhandschuhe

Nuori poika toivoi pari lapaset minulta. Neuloin 4 paria missä hän valitsee mieluisin itselleen. Mutta poika ei 
tullut seuravaan kerran kun oli tilaisuus saada lämpimiä lapasia. Minua harmitti vähän, mutta ei kovin pitkä. 3 paria pääsivät jo uuteen kotiin ja omistajat ovat kuulemma tosi illoinen näistä ☺.


nämä kaksi paria ovat Dropsin Big Fabelilla tehty
koko 150cm , tosi tiheä neule, koska neuloin nämä kolmos puikoilla, meni melkein koko 100g kerä jokaiselle parille


ja nämä ovat Novitan "sateenkaarista" ja "punatulkusta" neulottu
sama silmukkamäärä, mutta koska lanka on "laihempi" kuin Dropsin, lapaset ovat sen takia vähän kapeampi4 Paar Handschue aufeinmal fertig, aber das schon ein ganze Weile. Ich wurde Ende September von einem 12 jährigen(ca. 150cm) wegen ein Paar Wollhandschuhe gefragt. Um ihm Auswahl zu geben habe ich bis zum vereinbarten Termin 4 Paar gestrickt, aber wie es leider manchmal ist... er kam nicht. Also hab ich die Handschuhe dann an jemand anderes verkauft und ihre Kinder freuen sich über warme Handschuhe. 
Die oberen 2 Paar sind mit 3mm Nadeln gestrickt, sehr dicht geworden, aber da geht wenigstens nicht so leicht Wind durch. Drops Big Fabel 100g/150m , fast 100g für jedes Paar. Die nächsten werde ich mit 3.25mm stricken. Die Wolle wartet schon hier.

Die unteren 2 aus einem etwas dünnerem Garn auch mit 3mm, 150g/ca. 300m.

90% itse tehdystä lahjoista ovat valmiina. Ja nyt tekisi niin kovasti mieli aloittaa kaikenlaisia juttuja. Entäs te???

4 kommenttia:

 1. Onpas siinä paljon lapasia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaunis ryhmäkuva vai ☺? meni oikein nopsa tikkutella niitä

   Poista
 2. Minä en uskallakohta enää tulla katsomaan sinun neulomuksia, kun nämä on aina niin ihania ja alkaa harmittamaan, kun omassa kaapissa langat vaan kerää pölyä pintaansa. 7 veljestäkin tuli pari kerää ostettua, mutta nekin taitaa jäädä laatikon pohjalle unholaan... huoh.

  minä muuten kirjoneuleita aikoinaan tehneenä en pitänyt mitenkään toista lankaa kiinni, siis silloin kun oli pitempi se silmukkaväli. Joka kolmannen välein vaan kieputin naulottavan langan ympäri, jotta ei tulisi liian pitkää lenkkiä nurjalle. Kun tuli aika ottaa se toinen väri käyttöön niin vedin edellisellä värillä neulotut silmukat levälleen, jolloin se mukana viety toinen lanka juoksi kieputusten läpi oikean mittaiseksi. Ja kun joka toisen kieputuksen teki toiste päin niin tuota kiertymistä ei tapahtunut.

  VastaaPoista
 3. no voi harmi paikka ettet uskallat enää tullaa katsomaan, snief

  Entäs jos tulisit siltti, haet inspis ja pikkuisen vauhtia omalle neulomukselle??? Miltä kuulostaa???

  Tuossa viedeossa tehdän just näin että toinen lanka otetaan silloin tällöin mukaan kun neulotaan vain yhdellä värillä. Katsoitko sen videon??

  VastaaPoista