maanantai 26. lokakuuta 2015

pitkät sukat - schon wieder lange Strümpfe ☺

Das der nächste "Versuch" lange Socken zu Stricken seit Ewigkeiten. Ich bin noch am Ausprobieren, mit Maschenanzahl usw. Die Wollmarke/ Qualität ist schon ne sichere Sache, nämlich mit Regia 6- fädig. 
Im Internet sind ja zig verschiedene Anleitungen zu finden, aber am Ende mache ich trotzdem was und wie ich es möchte oder für zweckmässiger/besser finde. Dieses Mal ist das Bündchen wesentlich länger, ca. 10cm und Maschenzunahmen danach für die Wade und Abnahmen an den passenden Stellen. Die Wadenabnahmen habe ich wieder auf der Beinrückseite.


Gr: 42/43, 64M- Bündchen/72M-Bein-->60M-Fuß, 2.75mm
Wolle: Regia Ireland Color und Regia 6-fädig in Dunkelblau
von Ireland Color sind nur noch16g übrig, es hätte also der eine(mein Einziger in der Farbe) 150g Knäuel nicht gereicht
Gewicht: 163g

Paikallinen uusi lankakauppias otti pyynöstä muutaman  6ply Regialangan valikoimaan ja koska minä olin se kuka sitä ehdotti en voinut lähteä kaupasta ilman että ostan jotain kun hän iloisesti näytti minulle uudet tulokaat ☺. Ostin heti kaksi eriväriset keriä ja suunnittelin tehdä niistä sukat- tietenkin. Hinta on sopiva minun mielestä, KOSKA hinta-laatusuhde täsmää. Kädentaitomessulla joku kauppias möi tätä samanlainen lanka 12e/kerä. Ei ollut paljon vähemmän kuin se mitä kerä lankakorissa maksaa. Maksan mielellään puolitoista euroa enemmän ja molemmilla on hyvä mieli. 


Pohkeet pysyvät varmasti lämpimänä näissä sukissa. Erilainen tapa tehdä pitkälahkeiset sukat. Valitsin taas Regia 6ply koska se on vaan niin hyvä lanka ja neulominen sujuu kuin tanssi. Otin varulta taas toinen väri mukaan kun ohjeessa sanottiin 150g+raidalanka. Viisasti tehty koska sukat painavat 163g ja 150g:sta jäi vain 16g- koska neuloin varret jonkun verran pitempi kuin ohjessa neuvotaan. Ohjeesta poikesin melkein nopea, neuloin resorin oikeat silmukat kiertäen ja pohjekavennukset sijoitin taas jalan taka osaan ja neuloin vielä lyhyen resoriosan ennen kantapää. Kantapääa ja sukankärkki neuloin myös ihan miten halusin. Alkuperäinen ohje löydätte täällä

Tämä pari löytyy myynttipöydällä joulumyyjäissä ja jos kukaan ei ole valmis maksamaan langasta+töistä(harvat ovat), annan sukat minun miehen velille joululahjaksi. Hän kyseli joskus voisinko neuloa hänelle pitkälahkeiset sukat öisinen suonenvedon takia. Jos sukat menevät kaupaksi voin aina neuloa uuden parin tilalle ettei kukaan jää ilman mieluinen lahja ☺.


tekniset tiedot vielä 
lanka: Regia Ireland Color se kirjava ja tummansininen 6 ply Regia
koko: 42/43, 2,75mm
paino: 163g
istuvuus: todella napakka pohjen kohdalla, eivät valuu muotoilun takia, minulle noin sentti lian pitkä se jalkaosuus

3 kommenttia:

 1. Saanko kysyä mikä on se "paikallinen uusi lankakauppias" ja missä liike tarkalleen on? Ajelen aika useinkin Ouluun ja tykkäsin käydä Kangasvillassa, mikä surukseni lopetti toimintansa. Tuota Regia6 lankaa neulon mielelläni. se on sopivan paksuista sukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pilvikirsikka!!

   Kun klikat sana lankakuppias ja kaupasta(ovat vähän eri värinen ne sanat) niiden takana löydät yhteistiedot. Uusi kauppa on aika lähellä sitä vanha, n. 100m.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Täytyypä käväistä tuolla seuraavalla kaupunkireissulla. Lankakauppoja ei ole koskaan liikaa :)

   Poista