maanantai 28. lokakuuta 2013

tilkujen tuhoaminen ja lisää lankoja - die sinnvolle Verwertung von Reststücken und etwas Neues an der Wollfront

Olen nähnyt jossain toisessa blogissa kangastilkuista tehdyt käärmeet ja ajattelin että oikein kivoja ne ovat ja laitoin idean muhimaan ja odottamaan että olisi enemmän aika ja rauhaa ommella. 
Muutama viikko sitten nuorempi poika kysyi minulta osaisinko tehdä hänelle musta- punainen käärme kun hän katseli niitä kirjastonkirjassa. Minä sanoin että en osa niin hienoa käärme tehdä, mutta jos tekisin hänelle joku muu värinen käärmen?? Hän vähän mieti ja sanoi että pitää kankaalla olla tähtiä. Onhan minulla näitä tilkujapinoja ihan riittävästi ja aloitin leikamaan itse tehtyn kaavan mukaan palasia. Tuli niin paljon palasia leikattu että riitti hyvin toiselle käärmelle ja nyt molemmilla pojilla on uusia "paini"kavereita. Täytte on täyttevanua ja napit ostettu paikallisessa käsityö kaupassa. Samankokoiset ja samanlaiset napit myydään tällä hetkellä Tiimarissa ja paljon halvempia. Arvatteko kuka osti ja jemmasi muutaman napin??
 Aus Trikoreststücken genähte Schlangen. Die sind schon ganz gewaltig gedrückt worden. 

Tämän vuoden kädentaitomessuostokset ovat tämä. Austerman Step + Regialankaa 75/25 ja 100% merino. 


Diese Jahr habe ich nicht soviel an Wolle auf der Handarbeitsmesse gekauft. Die war hier in Oulu vom 12.10. - 13.10.
Etwas Regia musste mit wenn ich die schon zu einen guten Preis bekomme und dann 3 Knäuel Merinowolle, davon habe ich vor eine Schlauch oder Schlupfschal zu stricken, die Regia wird zu Socken verarbeitet!!

Ich habe letzte Woche ein GROSSES Paket aus Deutschland bekommen!! Mutti war Einkaufen für mich!!


kröhöm, nyt on "paha" juttu tulossa!!
Minä sain viime viikko paketin Saksasta ja mm. sisältö oli tämä☺


Äiti kävi ostamassa lankatarjouksia Lidl:ssa, Aldissa ja muualla!! Jos se lohduttaa teitä, kerron myös että siellä, siis Saksassa, on TÄYSIN SAMANLAINEN MENOA näiden lankatarjouksen perään kuin oli täällä Lidl:ssa!!! Hamstrausta ja kynärpäätaktikkaa. nämät kerät ovat lankakaupassa ostettu, todella kivoja, sielläkin löytyy Regia ja jopa 2 Austermanit


 Ja nuo ovat ostettu Edekassa- joku toisenlainen ruokakauppa. Ohuempi lankaa, 100g/420g, 75/25. Ja ne ovat 100g keriä. Tosi edullinen hinta!! 
Onkohan minulla toistaiseksi tarpeeksi lankoja?? En tietenkään voin luvata mitään etten ostaisi lisää lankoja varastoon tilaisuuden tullen... 8 kommenttia:

 1. Vau, miten ihania käärmeitä! :) Ja kyllä sitä lankaa aina tarvitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti MariJ!! Käärmet ovat suosittuu tällä hetkellä...

   Poista
 2. Ihania tähtikäärmeitä;O) Trikoosta vai kankaasta?? Eikö mennytkin paljon täytettä (ainakin mun käärmeet söivät aikoinaan enemmän kuin uskoin)!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti turkoosi!! kiva kun piipahdit tänne :-)) oliko ne sinun blogissa mikä mä näin??

   Trikoosta molemmat tehty ja kyllä sinne uposi todella paljon täytte, Olisiko ollut semmoiset 750g - 900g per käärme?? Joka tapauksessa ostin 2,5kg ja minulla oli vielä jonkun verran jäljellä.

   Poista
 3. Hih, onneksi mä en oo ainoa hamsteri. ;D
  Nuo Sockenwolle paketit on ihania ja näinkö tosiaan oikein, että joka paketissa on vielä puikotkin mukana? Tuommosia paketteja sais täältäki löytyä jostain, testaisin heti varmasti. =)
  Mut sulla on hyvä, että miehelle voit sanoa suurimman osan tulleen äidiltä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan varmasti et ole!! on kivaa ostaa ja ihailla ne lankoja :-)
   Hyvin huoksattu, muutamissa paketissa ovat lyhyt sukkapuikot mukana. Nyt kun mietin, äiti osti nämä luultavasti "Normasta", ei Lidlsta ja ne toiset 200g pussit ovat sitten Aldista ostettu.
   Mutta mitä mä sanon miehelle kun Zeldalta saapuu pussillinen ihanuuksia?? helppoa: äiti antoi ne rahat :-))hahahaha

   Poista
 4. No, jopas on söpöjä käärmeitä, näitä en pelkää! Ai, onko Edekassakin nykyään lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et tarvi pelkä, nämä ovat todella kilttiä otuksia :-))

   Joo, äiti kertoi että osti ne Twisterit Edekassa, olin yllättynyt. Mutta en osa sanoa onko niitä kaikkissa Edekassa myytävänä.

   Poista