sunnuntai 6. tammikuuta 2013

maatilaeläimet ja apilat - Bauernhoftierpullover und Kleeblattunterhosen

Muistatteko tämä ihana kuosi ikasyrilta??? 


Kun näin sen (taas) minun kaapissa tuli ensin se ajatus että se olisi ehkä jo liian lapsellinen meidän 5v:lle. Ompelukärpänen oli iskennyt. Kysyin varmuuden vuoksi hänen mielipide kankasta ennen kun leikan. Vastaus oli että hän tykkää ja eikun menoksi. Se valmistui tiistai illalla ja pääsi keskiviikona käyttöön. Koko on semmoinen 116 leveä ja 122 pituus. 


Diesen tollen Interlock habe ich vor ca. 2 Jahren von ikasyr gekauft. Den gab es in mehreren Farben; türkis, grün, pink und weiß. Ich habe damals von allen Farben ein Stück gekauft, jaja, ich weiß, Stoffhamster :-)
Dieser ist mir am Dienstagabend ins Auge gefallen in meinem "kleinem" Stoffschrank. Ich habe jedoch vorm Zuschneiden um die Meinung unseres 5 jährigen gebeten ob er den Stoff/das Muster überhaupt mag. War ok mit ihm, also Schere in die Hand und losgelegt. Am Mittwoch hat er den sofort in den Kiga angezogen. Rundum zufrieden.

Viimeinen palanen tästä apilatrikoosta myös tuhottu. En oikein tykkäänyt tästä, koska kuvio oli mielestäni liian viinossa. Alushousuihin kyllä kelpasi, paidaksi ei enää. Tarkat silmät huomavat varmasti että toisen lahjen kuvio on toisinpäin, tahallaan näin leikattu, muuten trikoota ei olisi ollut tarpeeksi, mutta näin riitti. Koko on 122/128. Jos pöksy sopii ensi talvi ompelen vielä jalkaresorit, nyt se pituus on ok.

Und noch ein Stück Kleeblatt Stretchjersey weniger im Schrank. Da bin ganz froh drüber.
Meiner Meinung nach ist der Stoff ziemlich schief bedruckt, also vom Maschenlauf und vom Muster quer.... das Zuschneiden ist eine absolute Qual. Entweder in Längsrichtung geht das Muster/Fadenlauf schief oder quer. Grßere/langere Teile kannste vergessen. Das Triko als lange Unterhose, da ist mir das egal. Ein Hosenbein ist absichtlich andersrum zugeschnitten, sonst hätte der Stoff von der Breite her nicht gelangt. 

7 kommenttia:

 1. Mitä meidän tilaukselle kuuluu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lähtee luultavasti tänään tai huomenna matkaan :-)

   Poista
 2. Uuu! kiva kiva kiva :) Laita mulle sitten lasku heti kun tiiät, niin maksan sen :)

  VastaaPoista
 3. Oikein kivan näköiset paita ja housut. Tuo kankaan vinous on joskus ongelma ja varsinkin raidallisissa kankaissa harmittaa kun on raidat kohdistanut sivusaumoissa, niin pesun jälkeen sauma kiertää eteen. Tilaatko neulelankojakin ulkomailta, esim. Saksasta Wollmeisea kimppatilauksena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei!! hyvä kysymys :-)

   en ole tilannut Wollmeiselta vielä kertakaan... joudunko nyt häpeämään??? Olen joskus tilannut ebayn kautta ja niin paljon että niitä lankoja piissaa. Jos joku muu haluaa laittaa kimppatilaus sinnepäin pystyyn, voisin olla avuksi jos tarvi apua.
   Myönnän myös että innostun liiankin helposti kivasta asioista(lue. lankoja ja kankaita) etten uskalltanut vielä edes katsoa tarkka heidän sivua. Onko heillä? Olen kyllä lukennut tilauksista muissa blogeissa ja lanoja ovat tosi herkullinen näköinen.

   Poista
 4. Sellainen wollmeisen tilaus kiinnostaisi kyllä minuakin, vaikka ei varmaan saisi, ennenkuin puolet lankavarastosta on neulottu :D

  VastaaPoista
 5. Olen yhden kerran tilannut tuttavan kanssa pari vyyhteä ohutta Wollmeisea ja on kyllä niin ihanaa neulottavaa lankaa, että menee kyllä edelle monista muista langooista. Ja mikä yllätys 150g vyyhdissä oli yli tuon määrän. Kalliitahan ne on mutta kyllä mielestäni hyvästä kannattaa maksaa.

  VastaaPoista