tiistai 1. tammikuuta 2013

muhkeat huivit ja lapaset - wärmende Wolltücher und gefilzte Handschuhe

Hyvää uutta vuotta kaikille!! Ein gesundes neues Jahr wünsche ich euch Allen!

Minä aloitan tämän vuoden kirjottaminen kahdella muhkealla huivilla ja lapasilla. Joulunaikana teki kovasti mieli neuloa jokun näköinen Baktushuivi. Varastossa löytyi sopivasti värikkäs Zitron "Loft" lankaa. Se ei kutita, eli minun kaulalle mainio. Otin ihan rauhallisesti. Kun huivi oli puolivalmis, teki mieli neuloa jotain ihan muuta, joten jätin sen laatikoon pöydän alla vähäksi aika muhimaan ja jatkoin myöhemmin.
pyöräpuikot 5mm ja reilu 250g
Toinen baktushuivi odotti jo pitkää aikaa langanpäät päätelyyn - ei huvittanut aiemmin tehdä sen. Lankana on Dropsin superwash merino. Nämä kerät olivat 50g, 5kpl, joten aika monta langanpäät piti pilottaa. Puikot 4,5mm. Huivin väri on luonnonvalkoinen, salamavalo vääristää sitä.


Molemmat huivit menevät "mietismislaatikoon". Se tarkoittaa että mä mietin kenelle lahjaksi tai käytänkö itse niitä :-)) Minun mielestä se on vähän niin kuin terapia kun neulon Baktushuivin, aivo lepää vai mitä mieltä te olette???

Ja täällä nyt kuvia minun ihan ekasta huovotus yrityksestä.
Sinapinkeltaisia lapasia ovat "Easy"sta neulottu- uusi väri sekin. Näihin uposi melkein 200g lankaa ja ne ovat todella paksu huovutuksen jälkeen. Ne piti tehdä 2 kertaa, koska käytin liian iso muovipussi kämmenen osalla ja pikkusen pullistuivat ja istuvuus ei ollut kovin hyvä. Toisen pesukonen kierroksen jälkeen(pienempi muovipussi nyt) sain ne paljon sopivamaksi muotoiltu.
Eli näissä: sukkapuikot 5mm, 40s- se taitaa olla ehkä vähän liikkaa, 36s kannattaa kokeillaa, peukalosilmukat 12+ 2 kun neuloo sen.


Toiset ovat Pirtin liukkuvärjättystä hahtuvasta neulottu. Silmukkamäärä oli sama, kämmenen osan lyhensin n.1cm kun neuloin, kokeilu vain ja niiden paino on VAIN nippa nappa 100g. Taloudellisesti paljon edullisempi jos kiinnostaa tehdä enemmän, vaikkapa joulumyyjäisiin.
Näistä tuli heti nätti ja istuvat mainiosti. Kolmas pari on puikolla ja katsotaan miten 36s:lla leveys muuttuu. 

4 kommenttia:

  1. Oikein ihanaa ja upeaa uutta alkanutta vuotta sinulle:) Täällä sitä tuttuun tapaan on kauniita ja lämpöisiä valmistuneita, ihania!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Zelda kulta!!! Ihana että tulit käymään tänne :-)) Nyt oli montaa päivää vapaa ja pääsin oikein nautimaan ja tehdä asioita rauhassa, ilman mitään kiirettä. Tosi hienoa! Huomenna alkaavat taas työt, sekin on kiva, aikustenkontakti jne. Otettaan vähän rauhallisempi se eka päivä.

    VastaaPoista