perjantai 19. syyskuuta 2014

toinen Endless Rainbow ja muuta - noch ein Endless Rainbow und Gummiarmbänder

Kolme viikkoa olin nyt töissä ja aika blogin päivittämiseen on kortilla. Käsitöille on myös huomattavasti vähemmän aika, mutta niitä tulee silti tehtyä. On pakko, muuten pää ei kestä ☺. 

Ennen töihin lähtöä syyskuun alussa hyppäsi puikoilta vielä tämä ihanuus. 


Zelda värjäsi minulle juuri tähän huivin varten ihan ikioma lankaa. Tässä huivissa näkyy luonnonvalkoinen sw merino/polymidi ja "Neljän tuulen hattu", myös merinosekoitelanka tietenkin. 

IHANAAAA!!! 

puikot: 3,5mm pyörä ja tuli heti pehmeämpi, eka huivi neuloin 3mm:lla

huivin paino: 159g mistä ovat noin 35g tätä värjättyjä, eli tämä väri vielä riittää hyviin vielä toiselle huiville, KOSKA: mun äiskä antoi ymmärtää kun kävi elokuussa Suomessa että hän tykkää tästä huivista, hmmm ☺ joten hän saa sen ja minä tikuttelen itselleen toisen ja luultavasti vielä isompi. Nyt kun minulla jopa 200g luonnonvalkoinen siihen varten. Toiset 200g ovat.... sshhhh, salaisuus, en kerro.

tässä näkyy hienosti se todella tärkeä lyhyt värivaihto langassa:Das ist mein 2.er "endloser Regenbogen" von Martina Behm.  Einfach genial. Das bunte Garn ist ne Spezialfärbung von Zelda extra für dieses Modell und mich!!! Die hier heißt: "Der 4 Winde Hut". Das Garn ist 4faches superwash Merino mit Polyamid und das Wollweiß auch. Das Tuch wiegt 159g und der farbige Anteil ist ca. 35g. Dieses Tuch hab ich dieses mal mit 3,5mm Nadeln gestrickt. 
Zum Glück ist noch genug von der farbigen Wolle übrig. Mein Mutti hat "Ansprüche" auf dieses Tuch hier erhoben. Nach kurzem Überlegen hab ich zugestimmt und werde ihr den bald schicken. Ich kann mir ja noch ein Tuch stricken.

Näitäkin olen iltaisin tehnyt, mukavaa puuhaa. Tietääkö joku teistä mitä nämä ovat?? Onko villitys jo rantautunut Suomeen?? Katsokaa vaikapa TÄÄLLÄ

Jos Tiimari olisi vielä "elossa", tämä juttu olisi heille mynttihitti, luulisin.


Und sowas kennt ihr bestimmt, oder?? Loom Boom aus Amerika. SOOOOOVIELE verschieden Varianten.... 

6 kommenttia:

 1. Minkä ihanuuden Zelda sulle värjännytkään. Ja en yhtään ihmettele, että äitisi halusi tuon huivin, mutta hyvin tosiaan oivallettu, että teet itsellesi sitten isomman. =)
  Ne työt tosiaan häiritsee käsitöitä, huomattu on. =P

  VastaaPoista
 2. Tämähän oli selventävä, nimittäin nuo kuminauhat. Poika oli saanut eskarissa joltain tytöltä tuollaisen, ja noita pieniä kuminauhoja ollaan siivoiltu talosta nyt sitten vähän joka päivä... onnistui jotenkin hajottamaan sen :). En tiennyt että se on joku uusi juttu, noita on varmasti kiva tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!! No voi harmi että se hajosi näin äkkiä. Olisiko näin että se S-koukku meni rikki?? Jos kerät ne renkat, voit yhdistää niitä uudelleen virkkukoukkulla, erilla tavalla tietenkin ja sitoa vaikka narun tai lankanpätkillä renkaksi.... Voisko ollaa että asumma lähempänä kuin luulin??? Vai onko joku muu niitä tehnyt paitsi minä :-))???

   Poista
  2. Kuulin muutama päivä sitten että ne kumirenkaat myydään myös citymarketissa, mutta en tiedä hinnoista mitään. Löysin äsken tämä: http://www.tilkkutarvikkeet.com/index.htm#ompelutarvikkeet
   melko kallis kyllä, mutta löytyy ainakin Suomessa:

   Poista