sunnuntai 26. toukokuuta 2013

tähdet, helikopterit ja krokoja - schicke Unterhosen

Ottobren "Hugo" kaavalla ommellut alushousuja. Kaava ja ompelutapa ovat mielenkiintoinen. Maalaisjärjellä saa niitä ommeltu paljon helpompi. Ainakin minä. Kuka teistä on myös kokeiltu tämän kaavan?? Ihan lehden ohjen mukaan ommeltu vai omalla "ohjeella"?
Tähän saa hienosti pienet palat käytettyä. Yksivärinen trikoota(paitsi se vaaleansininen) on Jofotexin ekologisk puuvilla, "sairan" hyvän laatuinen :-)), eli tosi hyvä ja kestävä.


Koot ovat 122 ja 146. Leveys on sopiva, puntit ovat ehkä 2cm liian pitkä, mutta sen saan helposti muokattu.
Apilatrikoota löysin aikoja(3kk) sitten n. 3m palan Metsolan palakorissa vain 20e:lla. Hinta ei ollut yhtään paha, joten ostin sen.


Nuoremmalle pojalle ompelin ensin tulevan talven varten pitkät alushousut koossa 128 ja sitten molemmille lyhyt pöksyt. Taidaa olla vielä pikkuisen trikoota jäljellä mistä saisin 1 tai 2 housun osat leikattu- kivaa palapeliä.Polvet "vahvistin" heti. 

Unterhosen für unsere Jungs in Gr. 122, 128 und146. 

4 kommenttia:

 1. Ihan ohjeella olen tehnyt alushousuja ja istuneet ovat. Kauniita kankaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka!! ohjeella tarkoitin oikeasti tuo peittesaumurin ompelu... minä käytin saumurin ja saumavarat ovat ihan normaalisti housujen sisäpuolella, ei mikään "koristeompelu", ovat kyllä nätti näinkin

   Poista
 2. Miten mainioita ovatkaan:) olet taas ollut ahkerana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti Zelda :-) nuo hienot pöksyt ovat oikeasti jo ainakin 1-2kk valmiina.... päivytys vaan ei oikein onnistunut aiemmin, laiskamato

   Poista