tiistai 31. heinäkuuta 2012

mielipideni uusista Novita (sukka)langoista - älä lue jos olet hirmu iso fani

Nostan tämä pikkuisen. Sininen kirjoitus lisäsin äsken. Jos aihe ei kiinnosta, älä lue!!!

Hmm, miten minä sen ilmaisen??  Zepellinin Prismaan saapuivat juuri uudet langat. Myyjä oli just laitamassa hyllyyn ja antoi minut penkoa laatikoita. Innoissaan aloitin ja ei se kovin kauan kestänyt. Lopputulos??? Olen melkoisesti pettynyt!!! Ihan tosi nyt. 

Koska neulon mm. paljon sukkia keskityin enemmän näihin paksumpihin lankoihin, katselin    kyllä myös mitä muuta oli uusi.

Odotin paljon kivempia sävyjä. 
"Tweed"-lankaa on TÄYDELLINEN pettymys minun mielestä, en haluaa edes kirjoittaa tästä enempää. "Nostalgia" sen sijan on tosi kiva, myös ne sävyt. MUTTA!!! Näissä molemmissa kerään koossa tapahtui jotain kummaa.  Kerän koot ovat kutistuneet 100!!!!  grammaan. Täh?? Miksi? Jos haluaa neuloa pari sukka ei se onnistu yhdellä kerällä... ja hinta on 4.95e per 100g!!! Aikamoinen hinnan nousu!! Mitä te olette mieltä tästä?? 

EDIT: 31.8.  "Tweedin" hinta on HETI kummasti nousut!!! 100g makssa nyt Prismassa 6.50e. Miten niin??? "Nostalgia" myydään (vielä) 100g 4.95e:lla

Zepellinin Halpa Hallissa kaikki uudet Nallet(kaarna, joulupuu ja tuohi) 5.50e/100g
Linnut ja raidat, vanhat ja uudet 6.95e/ 150g
"Nostalgia" 4.25e/100g
Tuosta petroolin värisestä 7veikasta voisin tykkäätä.
"tallitintti" näyttää olevan suosittu, 1 kerä oli enää lauantaina

Raitalanka tuli 2 sävyt, tuttu vanha ja tosi kiva punainen sävy ja joku kummallinen keltainen, vihreä ja en muista nyt tarkkaan muut värit. Joka tapauksessa se jäi kaupaan ja vain se punainen lähti mukaan. Hinta 7.50e per 150g!!! kerän paino ei ainakaan muuttunut, Hyvä! 
Ja sitten "linnut". Näin yhden uuden sävyn ja se on "tallitintti" ja se natsahti heti!! tosi nätti ja 2 kerää löysivät heti uuden kodin. Hinta kaikista "linnuista" on 6.95e per 150g. Ok!!"Polkka" on myös pikkuisen erilainen sävy tullut, jotain oranssi ja vaaleanpunainen/pinkki?? Vai onko se jotain uutta???Hinta en muista. 

"Puuro" on yksi ihana uusi sävy, ehkä ostan joskus kun keksin mitä teen langasta
"Crystal" tuli myös ja "iso veli". 

Kuva teille vielä näistä kahdesta kerästä. Ei muuta kiukuttelu tällä hetkellä, piti vain saada tätä nyt pois mielestä. Kiitos kun "kuntelitte". 


Ich habe mich nur über die neuesten Garne eines finnischen Wollherstellers - Novita ausgelassen. Bin schwer enttäuscht, aber ist ja nix Neues. 2 Knäuel haben doch ein neues Zuhause gefunden. Das rote Garn ist bildet Streifen, war schon mal, ist also echt nix Neues. Und der untere Wollknäuel ist neu und hat den Namen "Blaumeise". Diese Piepmätzer liebe und füttere ich immer im Winter, also war die Entscheidung nicht schwer. Der Rote kostet 7.50e für 100g und die Piepmatzknäuel 6.95e/150g. Socken werden mit 3.5mm Nadeln und andere Sachen mit 4mm gestrickt. 75% Wolle/ 25% Polyamid. ABER!!! Ich wundert euch bestimmt wegen des Preises. Billig und so??? Nicht unbedingt. Deie Wolle ist ziemlich kratzig!! Da kenn ich ein anderes Garn, selbe Stärke, selbe Zusammensetzung, aber sehr viel weicher. Viking Ville. Davon habe ich mir schon viele richtig schöne dicke Socken gestrickt. Bald kommt ein Bild vom neuesten Paar. 

8 kommenttia:

 1. Aika ovela keino nostaa hintoja noinkin roimasti kun pienennetään kerää:(
  En tykkää minäkään! Kun ei siitä 100 g:sta tee sukkia ja sitten joudut ostaan kaksi kerää ja sitten jää puolia keriä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En meinanut itse uskoa silmiäni ja tarkistin ontaa kertaa. Ei se autanut. Kiinnostais mitä samat langat maksavat muualta kun tulevat myynttiin. Citymarketissa hinta on varmasti vielä korkeampi- siellä on jo nyt korkeimmat hinnat Novitan langoille jos eivät ole tarjouksessa. Oulun Kärkäisellä uusia lankoja ei vielä ollut tänään.

   Poista
 2. No jopas on Novita tehnyt kehnon tempun. Vai milloinpa ne lankojen hinnat on laskeneet, aina vaan nousevat. Siksi miekii oon vaihtanu paljon Novitan langoista muihin lankoihin, kun tuntuu et samalla rahalla saa laadukkaampiakin lankoja. Maksan kyllä mieluummin 5e muusta kuin novitan langasta, kun novitalla laatukin tuntuu olevan vähän mitä sattuu nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpa. Kävin tänään ostoksille Kaakuriin citymarketin ja katselin samalla onko siell uudet langat tullut. Ei vielä. Myydän vielä reipaasti alelangat- 5e/kerä. Fasaani oli vielä todella paljon, muutama punatulkutkin löytyy myös. Omalle jaloille pehmeämpi lankaa.... sukuklaisille käytän sitten ne Novitan langat :-/

   Poista
 3. Kävin tänään Linnanmaan Prismassa. Siellä alekorissa oli Nalle- ja 7veljestä -lankoja ja minusta aika uusiakin värejä. En tosin katsonut hyllystä paljonko uudet langat olisivat maksaneet. Katsoppa mitä zeppelinin prismasta löytyy. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eija! Zeppelinin Prismassa ovat/olivat Hanko, muutama Rose mohair, Miami alennuksessa. Oliko myös muutamaa iso veli värit alennettu... En muista nyt tarkkaan. Tiistaina olin viimeksi siellä.

   Poista
 4. Jops, mä oon jo joku aika sitten vetänyt herneen nenään novitan kanssa. Jotain ostan hyvästä alesta, mutta muuten kyllä haen muuta lankaa. Novitalla on hinnat noussut hirmusti ja laatu on välillä tosi huonoa. Väritkään ei oo iskeneet... Tyhmää. Mielelläni muuten kotimaista tuen, mutta huonoa en silläkään varjolla osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin eilen pikkusen Zeppelinin Prismasta näitä lankoja taas... Viime kauden kirjaavia Nallea 5.95e/100g, uudet 6.50e/100g ja nimet olivat "tuohi" ja "joulupuu". Ei ihan kaikki vielä tullut, Tweedkin puuttui vielä 3 sävyjä.

   Poista