lauantai 7. maaliskuuta 2015

smilypaita, tiikerit, lentsikat ja monsterit - allerlei Genähtes wieder

Tästä smilytrikoosta piti ostaa ehdottamasti joku pätkä ja ommella nuoremmalle pojalle paidan. Hän on semmoinen hymylevä ja aurinkoinen lapsukainen. 
koko: 140; Otuspaitakaava muokattuAls ich diesen Stretchjersey in unserem "Dorf"stoffgeschäft gesehen habe, musste ich einfach etwas davon kaufen. Unser Jüngster ist so Einer!!! 
in Grösse 140, ist schon in Gebrauch

mahtavat tiikerit hänelle myös, vanhemmalle pojalle ompelin aiemmin tämän
koko 140/146

und auch einen Tigerpullover für ihn, der grosse Bruder hat ja diesen hier bekommen.

Stenzon lentokonen trikoosta(tilattu Michalta viime kesä) muutamia pitkät pöksyt, vieressä työmaa trikoota(puoleen hintaan Metsolasta viime vuonna) ja punaiset mörkö pöksyt. 


Monsteritrikoota löysin Löytöpalasta kilotrikon laarista. Palanen riiitti kahdelle housuille koossa 152 ja kahdelle  pipolle. Wer sagt denn das Unterhosen immer einfarbig sein sollen??? Tolle, bunte lange Unterhosen für die Jungs!!!

3 kommenttia:

 1. Tuli mieleeni kysymys kun kirjoituksessa käsiteltiin pitkiä alushousuja. Olin 90-luvun alulla työmatkalla saksassa. Reissu venyi oletettua pidemmäksi, ja puhtaat vaatteet alkoivat käydä vähiin. Ajattelin poiketa ostamaan kaupasta muutamat alushousut ja sukat. Niitä etsiskellessä huomasin, että hyllyssä oli sukkahousuja, ja ajattelin että tulin jo naisten osaston puolelle. Sitten luin hyllyn päältä HERRENSTRUMPFHOSEN. Katselin vähän aikaa ihmeissäni hyllyssä olevaa melko suurta valikoimaa miesten sukkahousuja. Suomessahan pojat voi käyttää n. 5-6 vuoden ikään asti sukkahousuja, mutta ei sen jälkeen. Saksasta kuitenkin löytyi miehille paksuja sukkahousuja ja pojillekin 160 - 170 cm asti sukkahousuja. Oliko nuo ihan alusvaatteina käytettäväksi tarkoitettuja, vai jonkun Lederhosen alla pidettäviksi. Hassua kun täällä suomessa, missä noille olisi paljon enemmän käyttöä, noita ei sitten voi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!!
   Missä kaupingissa näit semmoisia Herrenstrumpfhosen?? Itä- vai Länsisaksassa??
   Olen itse kasvannut Itäsaksassa ja sukkahoust olivat ihan tavllinen asia myös pojille. Mutte en toki osa sanoa mihin ikään asti esim, pojat minun koululuokassa käyttivät ihan oikeasti sukkahousuja... vanhempana varmasti enemmän pitkät "papakalsarit" kuin sukkahousuja.
   Baijerissa missä käytettään paljon niitä Trachten ja muita kansallispuvut on hyvin mahdollista että miehillä on näitä sukkahousuja heidän (Leder)hosen alle. En tosiaan osa sanoa. Ja kyllä, ensin pikkupöksyt ja Strumpfhosen niiden päälle ja housuja tai hame. Oliko tästä yhtään apua???

   Poista
  2. Olin Iserlohnissa, lähellä Dortmundia. Siis melko keskellä länsisaksaa. Jälkeen päin harmitti kun ei tullut ostettua tuollaisia. Olisihan se ollut hienoa omistaa ainoana suomalaisena miehenä sukkahousut. Se on sitten eri asia, koska niitä olisi sitten kehdannut käyttää. Vähän asiaa tutkiskelin, niin yllättävän paljon niitä näkyi löytyvän. Tässä yksi linkki asiaan. http://www.deutsches-strumpfmuseum.de/strumpfmuseum.htm

   Poista