lauantai 2. elokuuta 2014

kesävaatteet pojille - der Sommer geht weiter

Sopivan kokoisia hihattomia paitoja olivat todella vähissä, joten ei kun ompelemaan.
Nuoremmalle pojalle kelpaa vielä merirosvotrikoota, varulta kysyin ensin ja hurjat dinot kelpaavat varmasti. Pihtailin kuviotrikon kanssa ja leikkasin takakappaleet yksiväristä trikoosta. 
Housu on skaterhousu koossa 128+, Eurokankasta ostettu iso palanen pehmeä harmaan värinen farkkukangas, kilotavaraa. Mittasimme sen ensin ja laitoimme kahden housun kaavat, nähdäkseen, riittääkö pala kahdelle housulle. Myyjä oli todella ystävällinen ☺. Jäi hyvä mieli.N:lle myös isommat topit. Kaikki digiprintti trikoota tilasin lastentaikamaasta. Kaava kopioin yhdestä ostettuista Pumapaidasta ja muokasin vielä vähän. Dinopaita on reilusti isompi kuin muut, se oli eka ja sen jälkeen kavennsin ja tein lisää pieniä muutoksia.
Samasta harmaasta kangaspalasta leikasin vielä vanhemmalle velille samanlainen housu, mutta koossa 146+. Punainen on samalla kaavalla tehty. Jos helteet jatkuvat vielä jonkun ajan, pojille taidaa ollaa myös kouluun niille vaateille käyttöä.

Die sommerlichen Temperaturen gehen vorläufig weiter hier und die Jungs können ärmellose Shirts gebrauchen. Für jeden 3 Stück erstmal  und Skaterhosen. 
Und durfte eben feststellen das ein grosser Teil Himbeeren schon reif ist, oho. Da schnapp ich mir einen kleinen Henkeleimer(Joghurt) und geh pflücken. Wenn es genug für eine Kuchen sind, haben wir heute Nachmittag was zum Kaffeetrinken ☺.

Just huoksasin että osan vadelmasta on jo kypsä.... lähden niitä nyt poimimaan ja ehkäpä meillä on iltapäivällä vadelmakakkua ♥.

2 kommenttia:

  1. Tulikin komeat asusteet poikasille:) Ihania kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Zelda, olen sama mieltä. Näyttää siltä että nuoremman pojan kaksi merirosvopaidat jäävät vain tämän kesän aikana meillä.... herkkuja tuli ehkä muutaman liika syötyy ☺, koulussa sitten se lähtee nopeasti kun menoa on ihan erilainen kuten nyt.

      Poista