torstai 3. heinäkuuta 2014

Missä kulkee supermarketin lankakerän hinnan kipuraja?


Huomasin tänään että Zeppelinin Prismassa ja Kaakurin citarissa myydään muutamia erilaisia Novita lankoja(mm. miami, Nostalgia, Nalle ja  yksivärisiä 7-veljestä, iso veliä) alennuksella -30%. Ihan ok, näköjään poistolankoja/väriä, tehdään tilaa uusille langoille/värille ja myönnän että ostin muutaman kerän jemmaan- ettei lankaa pääsee loppumaan kun keskeneräiset ja suunniteltut projektit tällä pukkaa ☺. 

Bongasin tänään myös 3 uusia sävijä, Taikanalle (mielestäni ihan kiva, syksyjset sävyt), Polkka ja musta-valk-harmaa raitalanka. Nallelangan 100g kerän hinta oli sama(ehkä vain toistaiseksi)kuin viimeksi uutena ilmestynyt  sävyt, MUTTA!!! 150g:n Polkan ja raitalangan hinta on nousut 8.95een euroon.
Raakaaineiden hinnat jne. nousevat, mutta haloo, jossain tulee kaikille kipuraja vastaan- eteenkin kun kyse on massatavarasta. Missä on teidän kipuraja kun puhutaan lankojen hinnoista ja monelle rakas käsityö harastuksesta?? Aiotteko ostaa muiden valmistaajen lankoja nyt enemmän jos on mahdollista? Ovat joko halvempia tai/ja jopa parempia laatua vai olette lojaali ja ostatte ne silti? Onhan se suomalainen firma, vaikka heidän lankoja valmistetaan ulkomailla ja ei ole ainoa. ☺

Olen valmis maksamaan enemmän ja maksankin, mutta laadultaan paljon paremmalle langalle.  

12 kommenttia:

 1. Kyllä itselleni 5-6€/100g alkaa olla kipuraja. Tosin olen saanut paljon ilmaisia lankoja anopilta ja kankaita ystävältäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Delffi!! Kiitos kun piipahdit tänne ja kerroit.

   Poista
 2. Mielestäni ihan älytön hinta 7-veikasta tuo lähes 9e. Olenkin nyt paljon neulonut Vuorelman Veto-langasta ja vaikka sekin maksaa 8e/100g, niin juoksevuus on parempi kuin 7-veikassa. Kokoa 46 miesten sukat tulee alle 150 grammasta. Ovat vähän ohkaisemmat ja siten paremmin talvikenkiinkin sopivat. Kirjavia värejä ei ole mutta paljon muita ihania yksivärisiä.
  Minulla ainakin laatu ja hinta pitää olla kohdillaan lankaostoksissa. Kun neulon aina tekeleeni suoraan käyttöön, niin viimeistään pesussa huomaa huonolaatuisen langan. En neulo hyllyn koristeeksi yhtään vaatetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun suu meinasi eilen jäädä auki kun näin uuden hinnan ja sen vieressä ne vanhat. ooho. Minäkin neulon välillä Vuorelman Veto, ja se on huomattavsti pehmeämpi, 85% villaa ja 15% polyamidi. polvisukkiin meni 172g. Ei paha. En pääsyt vielä testamaan kuinka ne kestävät. Neulon paljon laatikoon, eli pääsääntöisesti lahjalaatikoon. On kiva kun on jotain valmis jos tarve vaikapa yllättää kun ei muistannut merkkipäivä jne. Ylimääräisiä menevät sitten joulumyyjäisiin. ja taas uusi kierros alkaa saada laatikoon pehmeitä lahjoja ♥

   Poista
 3. Minä harvoin ostan Novitan lankoja normaalihinnoilla, alennuksesta kylläkin. Olen samaa mieltä että hinnat ovat nousseet paljon, niin paljon että normaalihintaisia ostan vain jos on ihan pakko. Ja kai hinta on vaikuttanut myös yleisesti asiakkaiden valintoihin, olen huomannut että markettien lankahyllyt ovat kutistuneet entisestään. Onhan se vähän harmi sillä harvoin tulee käytyä kunnon lankakaupoissa, marketista olisi niin paljon helpompi ostaa sen mitä ostaa.
  Mutta eipä mulla tällä hetkellä ole tarvetta uusille langoille, kun katsoo lankavarastoani. Mutta en lupaa olla ostamatta jos hyvä alennus tulee nenän eteen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Minäkin ostan Novita, mutta nykyjään vain jos on alennuksessa ja neuloin niistä kun en keksi mitään muista langoista mun varastosta tai ei ole juuri "sopiva". Myyjäiset ovat joskus myös mielessä. Tuntuu siltä että jotkut vaan ei tunne muita lankoja, Novitan langat ovat ainoat mistä tehdään. Käyn lankakaupassa Oulussa ja täällä. Perustaisin itse neule/askartelukahvilan yhden tutun ja siihen mainiosti sopivan ihmisen kanssa jos olisi lottovoitto sen verran että sen voisi tehdä vain huviksen vuoksi. Ostaisin myös paljon lankoja suoraan ulkomailta ilman kalliit välikädet. Peukot pystyyn!!!

   Poista
 4. Hurja on kyllä hinta jo... huh!
  Minä olen siirtynyt aika pitkälle jo muihin lankoihin... lähinnä mitä tulee novitaa tulee zeldan padasta. =)
  Minä teen mieluusti jopa kalliimmasta langasta, kunhan laatu on kohdillaan. Mielestäni kuitenkin on mennyt Novitan lankojen laatukin aika huonoksi. Huiveja kun teen paljon, on esimerkiksi nallekin jo mielestäni liian karheaa niihin käyttää. Ja jotenkin tuntuu, että usein tulee novitalaisista se muovi oikein kunnolla esiin, niitä valkoisia pätkiä joista huomaa, että muovia on. Tässä tulee myös eteen se, että kun pitäisi halvalla tehdä myyntiin... miten teet kun pelkkä lanka jo maksaa maltaita ja en minä ainakaan vaikka vain harrastuksesta on kyse niitä ilmaiseksi tee.
  Tuolla hintaa en kyllä enää osta, alennuksesta kyllä minäkin saatan ottaa. Mutta ennemmin menen lankakauppaan ja maksan paremmasta laadusta sitten vaikka hiukan enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kati!! Olen sama mieltä. Joskus näkyy todella paljon valkoiset muovipätkät kun/jos neuloo tätä lankaa. Minä tunnen muutamaa henkilöitä jotka ensisijaiseksi tekevät pelkästään tekemisen ilon vuoksi ja joutuvat myymään sitten jopa pilkkahinnalla että saavat tilaa ja samalla lankarahaa. Heillä ei jää mitään käteen jos nyt joutuvat tekemään näistä kallista langoista. Ei voi pyydä liikaa, koska ei mene kaupaksi. Toinen asia mitä tuli mieleen ovat juuri ne myyntiin tehdyt käsityöt. Olen nähnyt että myydän mm. kirjoneulelapasia myyjäisissä viitosella kunhan saadan tavarat kaupaksi. Myyjät olivat koululaisia(yläaste) ja heidän mummot/äidit neulovat siihen varten. Missä kunnioitus käsitöille jää???
   Ne langat mitkä tulevat Zeldan väripadasta ovat aivan eri luokka, ensiksi se lankaa on ykköslaatu kun puhutaan noista silkki/cashmere/merinoista ja toiseksi ne ovat uniikkia. Hän kyllä värjää myös seiskaveika ja nalle, mutta niissä on sitten se värjäyksen lopputulos mikä kiehtoo, se antaa unohda vähäsen että ne ovat karheat ja niistä sitten neulon vain lahjaksi joko sukulaisille tai omille. En edes ala neuloa huveja muusta langasta kuin merinosta. Ei saa missään nimessä kutita.

   Poista
 5. Kummasti olen alkanut pikku hiljaa syrjiä Novitan lankoja, ostan kun tarjouksessa on. Olen alkanut ostamaan muiden valmistajien lankoja, esim. norjasta tulee hyviä lankoja, saksasta myös, suomesta hyvä lampaan villalanka. Lankahamstereista (facebook) tekee löytöjä monenlaisten lankojen suhteen, joskus edullisestikin kun kohdalle tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ArmiL!! Minun täytyy sanoa etten ole fb:ssa. Monesta syystä. Olen kyllä kullut lanka-ja kangashamstereista ja kuulisin todennäköisesti heihin ☺. Minä käyn joskus ebayssa ja sen kautta pääsen käsiksi lankoihin mitkä en raski ostaa Suomessa tai niitä ei edes saa.

   Poista
 6. Ebaysta saa todellakin kaikkea, olen ostanut kaikkea neulomiseen liittyvää ja hinta on murto-osa suomen hinnoissa. Kannattava paikka etsiä vaikka mitä, lankoja olen katsellut mutta en tilannut.

  VastaaPoista