sunnuntai 1. syyskuuta 2013

lapasesta ja pullan tuoksusta ja muuta - von Handschuhen, vom Backen und anderes

Miten tämä kirjoitus nyt aloittaisin?? Minulla on tänään niin paljon erilaisia juttuja mielessä mistä haluaisin kirjoittaa ja  teille näyttää, mutta ei kaikki mahdu tähän. Otetaan vain pienen osan.

Hyvissä ajoissa tarkistimme nuoremman pojan villalapasten sopivuus. Tuli selvä että hän tarvitsee isompia. Tuumasta toimeen ja 2 parit ovat tehty ja luulisin että näillä pärjäämme. 
Eka pari on Gründl:n Hot Socks "Rio Jaquard" 6fach. Kuvion kulku oli sen verran lyhyt että kokeilin neuloa saman näköiset lapaset, melkein onnistuin ☺.
puikot: 2,75mm, 40s,
koko: 130cm
paino: 43g

Toinen pari on Regia "Vulcano". Tästä 150g kerästä olen neulonut yhden parin miesten sukat ja jäi sen verran lankaa että riitti vielä yhdelle parille lapaset koossa 130cm. Sama silmukkamäärä ja puikot kuin ylhällä, paino: 41g, peruslapaset.

Minusta ei tule ikinä pullantuoksuinen äiti,
luultavasti enemmän sen näköinen :-)) jos leipoisin meille joka päivä kotona herkkuja. hahaha
Tästä päivästä lähtien(valitettavasti) on enemmän aikaa myös siihen puuhaan kunnes saan taas töitä tai istun jossain koulupenkillä. Entisellä työpaikalla sain mahdollisuuden leipoa silloin tällöin ja opin tekemään mm. todella hyvän ja maukan pullataikinan. Minulle se on iso juttu saada hiivataikina nousemaan. Jostain syystä se ei onnistui aiemmin ja leipominen jäi siihen. Nyt osaan ja olen iloinen tästä. VOISILMÄ pullat. Oikealla voilla, sokerilla, kardemummalla(ei liikaa) jne. 2 peltillisiä pullaa tuli puolesta litrasta taikinasta. NAMI!! Yksi pojista vie juuri parhaalle ystävälle ja sen perheelle uunituoret pullat ja loput syömme ja osan menee pakasteen.
Nämä eivät  ole ehkä kovin kaunin näköinen, mutta niistä ei pyydetään rahaa ja maku on tärkein asia. 


arvonta voitosta

Osallistuin eka tai toisen kerran johonkin arvotaan ja voitin :-)) yeah, olipas melkoinen yllätys. 
Tämä kiva pieni pussuka voitin Tanssivat puikot blogin arvonnassa. Päivi piilotti pussukaan vielä silmukkamerkit ja suklapatukka mahtui myös mukaan. KIITOS Päiville, olen tosi iloinen ja merkit tarvisten aina :-)) kun on niin montaa keskeneräisiä projekteija.


lahjoista

Lahjoja on myös tosi kiva saada. Tässä tapauksessa se on läksiäislahja. 
T. neuloi minulle kirjolapaset- hän osaa, minä en niin hyviin. Kooltaan ne ovat reilut, koska tarkoitus on, että laitetaan toiset lapset niiden alle. Kaunis kiitos sinulle T. ♥Kaikille teille mukavaa sunnuntai päivä jatkoa ja nautikaa hyvästä syyssäästä.
Minä ainakin.

Die Tage werden kälter und frühs ist es noch ziemlich frisch. Im Moment bring ich unseren 6jährigen noch mit dem Fahrrad in die Vorschule. Da kann es sein das wir da schon Handschuhe brauchen. Also hat er 2 neue Paare bekommen, in Gr. 130cm. Er ist zwar noch nicht so gross, aber die passen trotzdem(Maßarbeit), den Kindern ihre Hände sind wachsen verschieden schnell. 

Außerdem habe ich heute gebacken. Das konnte ich lernen und üben am ehemaligen Arbeitsplatz. Ja leider, ehemalig, denn ab heute 1.9. bin ich arbeitslos. Morgen muß ich mich auf dem Arbeitsamt melden. Schade das es so ausgegangen ist, aber was willste machen. Irgendeiner zieht immer den kürzeren Strohhalm. 
Ich lasse aber nicht den Kopf hängen, das Leben geht weiter ☺. 
Das untere Paar Handschuhe hat mir meine jetzt ehemalige Chefin gestrickt. Sie kann das gut mit 2 verschiedenen Garnen hantieren, ich nicht so gut. Dazu fehlt mir einfach die Geduld. Vielleicht habe ich in dieser Hinsicht eine Überraschung später für Euch. 

SCHÖNEN SONNTAG NOCH!!!


8 kommenttia:

 1. Tuo kirjoneule on minullekkin hankalaa ja siksi en niitä teekkään. ;D Hullua kyllä, onteloneuleeseen olen rakastunut ja sitä teen mielelläni.... ehkä liiankin isoja projekteja tässä kuussa tulee vuosi täyteen rakkaus projektin kanssa ja edelleen se on kesken. =)

  Pullat on herkullisen näköisiä, eli turhaan moitit niiden ulkonäköä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moi Kati!! öööhöm, mitä on se onteloneule??? vai tunnenko saman asian vain eri nimellä??

   Pullat olivat hyvin suosittuu eilen :-))

   Poista
 2. Kivan näköisiä pojan lapasia, pullat näyttävät hyviltä ei moittimista, itse olen keliaakikko niin pullan leipominen niistä aineista on sitten vaikeampaa.
  Kiva arpajaispalkinto ja kivat kirjoneulelapaset olet saanut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitti ArmiL!!

   aijai, tuo glutenitonta leipominen on hankalampi, valmit leipomukset pitää käsittellä erilla tavalla kun meinas hajoa osittain heti käsissä, en tarvinnut leipoa glutenitonta, ei töissäkään

   Poista
 3. Kauniita lapasia! :) Minäkään en ole pullantuoksuinen äiti, en tykkää leipomisesta yhtään. Teen kyllä mielelläni lapsille terveellistä kotiruokaa, ja pullan syöminen saa jäädä ihan erityistilanteisiin. Minä ja mieheni emme kumpikaan syö leivonnaisia, joten ei ole tullut sitä tapaa sitten opetettua lapsillekaan. En ymmärrä, miksi pullantuoksuinen äitiys olisi edes jollain tavalla tavoiteltava asia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin MariJ!!

   Minä olen se "herkkupersus" meillä ja mukulat(keneltä se mahtaa ollaa???), isi ei ollenkaan. Tuo pullantuoksuinen äitys tuli vain mieleen kun piti saada jonkunlainen aasinsilta...
   Minulle riittää että kotona tuoksuu silloin tällöin pullalta tai jotain muuta hyvä.

   Poista
 4. <3 Nyt vasta kerkesin tänne! Toivottavasti tumppuja voi kohta jo alkaa pitämään :)

  VastaaPoista