sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

lampaanvilla ja värjäys Kool Aidilla????

Minulla on melkoinen määrä luonnonvalkoinen lampaanvilla, osittain 100% villaa(meidän lampaista Itäsaksan aikasta) ja jonkun verran naylonilla vahvistettu(Suomessa messuilla ostettu). 
Voiko/ saako värjättää sitä esim. kool aidilla?? Tekisi mieli muutaman pienen kerän  tehdä ja käyttää niitä sitten raitalangaksi.  Huopuuko se lankaa heti jo värjäysvaihessa vai onko se turvallinen tehdä mikrossa?
Tavallisella lankalla onnistui ja myös Zitronin "Loft" lankalla. 
Tässä on Lana Grossan ohut (sukka)lanka 75% sw villaa ja 25% polyamidi. Melkoiset karkkivärit sain aikaiseksi. 


Mangokeltainen pääsi heti kaveriksi Zeldan "harlekiinille". Se sopii todella hyviin. 

Olohuonen pöydällä odottavat 4!!! parin sukan aloituksia/keskeneraisia... ja yksi kerä odottaa että puikot vapautuisivat. Onko se jo liikaa?? eihän :-))


2 kommenttia:

 1. Voi värjätä Kool Aidilla, mutta suosittelen värjäämään kattilassa, siinä lämpötila nousee hitaammin, eikä saa tietenkään päästää kiehumaan. Väri on kiinnittynyt, kun vesi on suhteellisen kirkasta, jolloin värjäämisen voi lopettaa.

  Mikrossa muistaakseni kannattaa noihin täysvillaisiin laittaa pienempi teho ja pidempi aika kuin jos värjäät sekoitelankaa.

  Ylipäätään väri tarttuu paremmin 100% villalankaan kuin sellaisiin, joissa on tekokuitua seassa. Eli nuo sinun lankasi ovat parhaita mahdollisia värjäykseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MariJ. Just tuo korkea lämpötila mikrossa sai mietimään asiasta. Minä kokeilen sitten värjäys kattillassa, se on uusi metoodi minulle. Kärsivällisyys taidan tarvita. Ensiksi pienet nöttöset, ehkä myöhemmin lisää. Kiitos kovasti tiedoista ja perustelusta miksi näin ja miksi ei näin.....

   Poista