sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

22 little clouds huivi - 22 little clouds by Martina Behm

Zeldan ihanasta värjättystä merinovillalangasta neuloin tämän pienen huivin. Nimeltään 22 little clouds by Martina Behm. Ohjen löysin Ravelrysta, se on ilmainen. Ohje on paksummalle langalle tehty, mutta so what?? Tykkän kokeilla oman pään mukaan ja se onnistui hyvin. 
Eli: 100g sw merino/polyamidi, 425m ja 3mm pyöräpuikot ja se on muistakseni wild and free värjäys. Huivin paino on vain 85g. Röyhelöreunan neuloin leveämpi kuin ohjeessa ja siihen uposi paljon lankaa, 10 riiviä yhteensä noin 20g(6 riiviä ovat ohjeessa) ja neuloin Grundmuster 19 kertaa. Silmukkien määrä oli huikeat 615 :-)) ja niiden pääteleminen kesti noin 40min. Kun huivi tuli suoraan puikolta luulin että voi ei.... tuntui ettei tästä tule mitään- yläreuna rulasi aivan kamalasti. Tein kuten käsketin ohjeessa ja pesin huivin(pesuallassa villapesuaineella) ja laitoin kuivumaan pyyhen päälle ja voilá, muoto löytyy. Ehkä neulon tämä malli vielä kerran.... tai kaksi... huivikuume on korkea.
Ai niin: huivin leveys on 170cm ja korkeus n. 38cm.vasen vyyhti on se "Robin Hood"(kuva lainattu Zeldalta)
"Bahia", "Istuva härkä"(neuloin tästä sukkia) ja "kimalainen lento"(käytin toisessa huivissa- kuvat tulevat vielä)


Da ich viel von Zeldas handgefärbte Wolle besitze, sollte ich diese auch verstricken und nicht nur bewundern. Die 4 Stränge auf dem unteren Foto hat mir Zelda auf Bestellung gefärbt. Alle sind 75% superwash merino und 25% Polyamid, 100g/425m, 2,5mm-3mm. SUPERWEICH also. Die Anleitung habe ich bei Ravelry gefunden und die kostet nichts. Martina Behm hat tolle Anleitungen geschrieben und diese sind genau das was ich suche, lange, aber nicht all zu tiefe/hohe "Dreieckstücher". Dieses hier ist fertig 170cm lang und nur 38cm hoch, perfekt. Die Anleitung ist für etwas dickere Wolle, aber das stört mich ja nicht, hih, ich probiere gerne nach meinen Kopf aus. Mein Tuch wiegt ganze 85g und ich habe mit 3mm Rundstricknadel gestrickt. Die Anleitung ist sehr gut geschrieben und leicht zu verstehen. Ich muss gestehen ich habe noch 2 weitere Tücher gestrickt, den Leftie und den Hitchhiker- original dieses Mal. Die Bilder dann ein anderes Mal. 


8 kommenttia:

 1. Zeldan värjäämät langat ovat tosi upeita. Huivi on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lammas!! Kiitos ja se ei ole helppoa "kävellä" ohi Zeldan Dippilaarista :-)

   Poista
 2. Hei Mari!! hienoa että sinäkin kommentoit :-)

  ja huivin värit ovat just minun lempareita, ruskea ehkä vielä, mutta sitä löytyy toisessa vyyhdissä :-))

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus mitkä värit. Niin huivissasi kuin vyyhdeissäkin. Kaunista, niin kaunista.

  VastaaPoista
 4. Huivi on oikein hyvännäköinen - ja langat liian ihania! Onneksi täällä maalla ei ole paljon kiusauksia, jollei surffaile netissä ;)
  Aivan eri asiaa vielä: Muistan, että sinulla on Elnan peitetikkisaumuri. Onko se ollut hintansa väärtti. Minulla kun on tuo peittarikuume ja pähkäilen eri merkkien välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuije!!
   kiitos ;-))

   Minulla on se Elna 444, peittetikkikone, ei ole saumuriominaisudet. Olen kyllä tyytyväinen siihen, en voi valita!! Kone tiadaa maksaa nykyjään 700e, vai?? Minä ostin sen silloin tarjoushintaan... 500e.

   Poista