tiistai 17. kesäkuuta 2014

jotain muuta - herkullinen leipä - ich habe Brot gebacken ☺

Löysin Leivotaan Nr 3 2014 lehdessä hyvän reseptin, Grahamruudut on sen nimi. Leivon 1. kerta ohjeen mukaan, no, ainakin melkein, unohdin se öljyä, mutta se ei haittanut.
Minun leipä oli paljon tummempi sisällä kuin lehden kuvassa oleva leipä ja tiivimpi- vaikka taikina kohosi kyllä pitempi kuin reseptistä lue. Toinen kerta sitten muokkasin reseptin vähän, paljon parempi lopputulos ja tänään leivoin sen kolmatta kertaa. Ero ensimäiseen leipään on aikallailla.


ensimäiset 6 ainekset ovat kuin alkuperäisessä ja samat määrät, sitten tulee erilaisia määriä jauhoja ja muuta kivaa/ylimääräistä ☺

50g hiiva
½ l maitoa
2 rkl rypsyöljyä
1 tl suolaa
½ dl vaalea siirappia
2½ dl grahamjauhoja

ja nyt: 
1dl kaurahuitaleita
½ dl pellavansiemenet
½ dl kauralese/ tai jotain muuta kuituja
2 dl ruisjauho
2 dl sämpyläjauhesekoitus
ja 4 dl vehnäjauho

viimeiset 3 jauhot sekoitin keskenään ja lisäsin viimeisenä taikinaan
taikinan täyttyy antaa kohota 2 kertaa kunnolla, eka kerran kulhossa ja toinen kerta pelillä, paistoin leivät 210 asteessa alimmalla tasolla 15-20min, sähköliesi, annoin jäähtyä peliilä ilman liina

täällä vielä alkuperäinen resepti jos joku haluaa kokeilla sen myös

ja nyt keitään itselle kahvia ja aion maistaa leivästä
makeanhimmo iskii, joten syön sen nyt hunajalla, iltapalaksi sitten ehkä Emmenthalerilla, nami!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti