lauantai 6. huhtikuuta 2013

pientä touhua - Handschuhe und Socken

Viime viikonloppua tuli pikkusen touhuttu. Erilaisia käsitöitä. 
Perjantaina iski raitasukkien kuume. Gjestalin "Janne" ja Hot socks "Rio Jaquard" tulivat kaveriksi :-)
Puikot 3.5mm ja paino ?? Langat olivat kivaa neulottava ja neuloin molemmat yhtä aika :-))Letzte Woche am Freitag(Ostern) hatte mich das Streifensockenfieber erwischt. Irgendwas mußte ich dagegen unternehmen. 2 Tage später war das Paar fertig. Knit pro 3,5mm. 

Välillä tikuttelin pari lapaset koossa 150cm. Teki vaan mieltä tehdä jotain muuta kuin sukkia. Novitan "Nalle"langan lapastentaulukon mukaan. Lanka on Zeldan käsivärjätty "viherpipertäjä". puikot 3mm, 44s ja paino vain 50g. Voisin neuloa vielä yksi pari tästä...


vyyhti näytti näin, oikealla


Ein Paar Handschuhe für N. das Garn ist Zeldas handgefärbte Wolle. Knit pro 3mm, 44M und 50g. Der Strang rechts ist es.

Ohut sukkalankaa kutsui myös. Puikolle pääsi viihdoinkin vanha Opal. Ne tekevät joskus Hundertwasserin maalauksen värien perustella kivoja lankoja. Minulla sattui olemaan "Die Straße zum Sozilaismus". Kuinka ironinen... olen syntynyt Itä-Saksassa....
Lankaa oli kivaa neuloa ja sukat valmistuivat nopeasti. Toisen sukan aloitin kerän sisäpuolelta. 
Eli: puikot koko 40/41, 2,5mm, 64s ja paino n. 80g. 


Und jetzt mit dünnerer Sockenwolle was schönes Buntes. Opal Hundertwasser "Die Straße zum Sozialismus" ist mir in "die Hände gefallen". 

Irgendwie ironisch da ich ausm Osten bin, hahaha
Den 2. Socken hab ich andersrum gestrickt, also vom Knäuel innen her. Gr. 40/41, Knit pro 2,5mm und 80g schätzungsweise- ich habe nicht gewogen. 


5 kommenttia:

 1. Oikein kauniita ja värikylläisiä neuleita on puikoiltasi tipahtanut taas.

  VastaaPoista
 2. Ihania taas ihan jokainen ja niin ihana ilme poitsulla siinä kuvassa:) pukkaan galleriaan nuo lapaskuvat heti kun ehdin vain:)

  Mielenkiintoista, Itä-Saksan puolella olet syntynyt. Minusta historia on aina ollut äärimmäisen mielenkiintoista - niin ulkomaiden kuin Suomenkin historia. Puolia olen aina varonut ottamasta;) Minä olen syntynyt Oulussa, virallisesti Haukiputaalla kuitenkin asuin silloin ja niin vain taaperran täällä etelässä nykyisin, hih!

  VastaaPoista
 3. Hei Zelda!! Kiitos. Viherpipertäjän kanssa en oikein tiennyt mitä tekisin, värit ovat sen verran "hento" ettei kunnolla erottu sukissa, varsinkin jos olis 2o, 2n joustinneuletta. Joten keksin lapaset.

  Jep, olen niin sanatusti Ossi... eine aus dem Osten

  etelän lämpössä on mukavaa olla :-))

  VastaaPoista
 4. Hallo! Blogissani on haaste sinulle.

  VastaaPoista