keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Susilapaset - voitin haasteen - tolle Handschuhe, aber schwierig zu stricken - für nen Anfänger in diesen Sachen wie mich

Jippii, tavoite saavutettu. Sain nämä lapaset viime lauantaina valmiiksi. Nämä susilapaset olivat minun toinen kirjoneuletyö, ensimmäinen olivat nämä. Langaksi valitsin Pallas sininen kirjavaa ja luonnonvalkoinen Nalle aloe vera.Koska en tiennyt kuinka tiukka tai kuinka löysä tästä neuloksesta tulee, kokeilin 2.75mm puikoja. Lapaset mahtuvat kyllä käteen, mutta löysempi olisi voinut olla. Seuraavan kerran siis 3mm puikoja.
Paino näillä on vain 81g.
Ensimmäinen yritys oli vaaleanharmaa Pallas kuviolankaksi, mutta se upposi jotenkuten liikaa sinne neuleen ja kontrasti ei ollut riittävän voimakas minun mielestä ja en tykännyt aloitusreunasta. Se on toki makuasia. Eli se koko homma meni sitten purkuun. 

Kuvassa vasemmalla puolella näkyy toiseksi neulottu lapanen ja oikealla ihan eka. Huomatteko se eron?? Keskellä lian löysä ja kokoero on myös huomattavasti, ainkin minun silmissä.
Ja koska en voinut olla tyytyväinen semmoisen ... eka lapanen meni purkuun ja neuloin sen toisen kerran. 


Nyt voin sanoa että "yes", aika hyvä. Peukalon neulekuvio olisin voinut tehdä erilainen, mutta en jaksanut enää miettiä miten esim. "täpläkuvio" neulotaan. Harjoittelen parhaillaan lisää ☺. Aloitusreuna neuloin nyt 1o kiertäen, 1n. PALJON kivempi näköinen.


Nämä lapaset menevät minun AARRElaatikoon. 

Diese Paar Handschuhe marschiert in meine Schatzkiste!!! Meine erste schwierigere Arbeit mit 2 Fäden. Ich darf absolut stolz auf mich sein. Kleinere Anfangsschwierigkeiten wie "falsche" Kontrastfarbe und 2 verschieden große Handschuhe am Ende wegen teilweise zu lockeren Strickens und andererseits zu straffen Strickens, haben mich jedoch nicht davon abgehalten diese Motivhandschuhe fertig zu machen. Mit Nadeln 2.75mm und nur 81g Gewicht sind diese ein Leichtgewicht. Etwas eng, aber das ist nicht so schlimm, da rutschen diese wenigstens nicht von der Hand ☺. 
14 kommenttia:

 1. Vau! Lapasista tuli tosi hienot. Gut gemacht!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dankeschön Lammas, ich bin ganz stolz auf mich. Vor Allem darauf das ich die Geduld nicht verloren habe, suomeksi: olen ylpeä itsestäni, etten heitänyt kudelmat nurkaan, vaan jatkoin.

   Poista
 2. Iso työ mutta lopputulos täydellinen, hienot!

  Kiitos mukavista toivotuksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hei Kutookutoo!! Onhan onnittelut sinulle paikallaan!!!!

   Kiitos kehuista.

   Poista
 3. Ompas upeat lapaset! Onnittelut hienosta saavutuksesta, minä en edes uskalla kirjoneuletta kokeilla. Joten nostan hattua sinulle kun nuo sait tehtyä ja ihan varmasti on oikea paikka aarrelaatikossa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS Kati!! Nämä taitavat ollaa vain IHASTELU-lapaset ☺

   Poista
 4. Onko neulekuviota saatavilla mistään vai onko ihan omasta päästä =) ? On tosi hienot, haluaisin soveltaa villasukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!! Tuon ohjeen saat ILMAISEKSI kun ostat esim. teeteen Pallaslanka yhdelle lappasparille ja kysyt samalla tämän ohjeen perään. Oli viime syksyllä ja talvella tosi suosittu. En tiedä missä päin asut, mutta käsityöliikeessa niitä saa ☺.

   Poista