torstai 20. kesäkuuta 2013

kesäksi pikku jakku - gestricktes "Jäckchen"

Ihastuin tähän malliin. 


(olkapään toppaukset ovat kiinni hengarissa, ei takissa, näin neule ei veny pahasti kun säilytys on tälläinen)

Kauniit käsityölehdessä(viime vuoden)se on pikku jakku ja hihat ovat huomattavasti lyhyempi. Minä halusin ne pidemmäksi, neuloin siis sama pitsikuvio kuin takin alaosassa on ja tsadaa. 

Muistakseni  neuloin jakun isomman koon mukaan. Hartioille olisi riittänyt pienempi koko, mutta en halunnut enää purkkaa. Näin on myös ihan hyvä. 
Jakun aloitin jo!! viime kesä- meni semmoiset 3vkoa ja se oli valmiina koko talven. Se mokoma hihojen ompelu käsillä vaan en saanut aikaisemmin tehty. Aija piti kädestä pitäen opettaa miten sen tehdään siistiksi ja vielä OIKEALTA puolelta. Ompelu kyllä  kesti, mutta olen todella tyytyväinen lopptulokseen. Ompelukoneella olisi mennyt PALJON nopeammin, mutta olin luvannut(tyhmäkö?) etten tekisi sitä :-)) ja nyt jälkeen päin ajattelen, että se ei olis niin siisti ja hyvän näköinen. 

Napit ovat täyskymppi värin puolesta. 

Löysin omasta laatikosta. Takki on muutaman kerran ollut päälle ja tuntuu oikein mukavalta. Joko joku toppi alle tai pitemmällä hihoilla oleva "tiukka" pusero/paita.
Langaksi valitsin Mandarin Petit, se oli lähellä mallin langasta ja suhtellinen edullinen.. Muistakseni meni melkein 500g tai ainakin 450g, puikot 2,5mm ja 3mm. Riitoisa lanka.


Ein "Jäckchen"für mich aus Baumwollgarn :-)
Das hat den ganzen Winter darauf gewartet das "jemand" endlich die Ärmel einnäht und zwar mit Hand!! 
2 kommenttia:

  1. Löydin täältä kivan blogin ja täytyy heti kommentoida:) Aivan ihana pitsijakku!

    VastaaPoista