tiistai 22. tammikuuta 2013

pienet vihreät miehet ja tähtipipo - Marsmännchen und ne neue Mütze

Kaveri näytti n. 3vkoa kangaspalanen mitä hän osti Löytöpalasta Oulussa. Sattui että minulla oli vapaa päivä tulossa ja ei kun menoksi samaan kauppaan ja penkomaan kilotrikoolaarissa. Siellä löytyi sama kuosi myös tummansinisellä pohjalla, mutta tykkäsin just tuo kivan maitokahviruskean enemmän. 2 isot palat lähtivät mukaan, metrihinta tuli silloin n. 11e, 38e/kilohinta.

Ahkerasti leikattu ja ommeltu ja pojille löytyy taas uudet kampeet... . Trikoota on joustavaa ja kuvion värit  ovat niin monta että siihen sopisivat todella paljon muita väriä, resoreista lähtien....


Ensin ompelin vanhemmalle pojalle paidat valmiit. Tähtitrikootilkkusta lyhyet hihat- sopivat kivasti aiheeseen. Käytin tavallisen t-paita kaava ja jälleen kerran otus-paita kaava. Molemmat ovat koossa 146, koska hän on jo 135cm pitkä. Vaaleanturkoosi värinen resori t-paidalle ja keskisininen puserolle. Kiva kun voi leikkiä värien kanssa... punainen sopisi myös :-) 

Für den Großen habe ich ein T-Shirt und einen Pullover von dem "Aliens in space" genäht. Der Sternstretchjersey passt prima zum Thema finde ich. Beide in Gr. 146 genäht, der Bengel ist schon 135cm. Das passen die vielleicht ne kleine Weile... ich kann ja wieder größere nähen später. Ein guter Grund um mehr Stoffe zu kaufen/einzulagern. hihi


Nuoremmalle ompelin "harava svetarin" kaavalla tämmöinen, resoriväri on täälläkin keskisininen ja Lasten Metsolan alemyynnista ostetuista paksusta joustofroteesta housun kaveriksi, reilu koko 122. 
Der kleine Bruder hat einen Pullover und eine neue Sweatfrotteehose bekommen. Die Farben passen prima zusammen. Eine rote oder grüne Hose wären auch ne gute Zusammenstellung.


Ja tämä pusero menee väliaikaisesti kaappiin odottamaan. se on koossa 134 ommeltu ja sai kivat vihreät resorit. Voisi olla myös että se menee lahjaksi tai minä myyn sen myöhemmin. Kuvassa on samanlainen housu kuin ylhäällä. Sopii tähäkin. 

Dieser Pullover wird erstmal im Schrank warten, den habe ich nämlich in Gr. 134 genäht und er bekam grüne Bündchen. Die Farbe passt ebenfalls prima. Im Bild dieselbe blaue Hose wie oben. 

En tietenkään voinut olla menemättä uuteen LANKAMAAILMAAN kun se niin lähellä kangaskaupasta!!!!   
aijaijai... no... en käyttänyt kaikki rahat siellä, mutta tuli silti kivasti ostettu. Mitäköhän se oli kaikki? 
Reggae ombre lanka 5 kerää, tästä tulee huivi. se on aloitettu sohvapöydän alle olevassa laatikossa. Se on semmoinen "aivoton" neule, aina oikein ja silloin tällöin lisätään 1s ja myöhemmin neulotaan 2s kiertäen nuriin yhteen... mitä se on? Minä tiedän, entäs te??

Ja sitten ostin 1 kerä Natur Uld Print. 100% villaa ja paksulla puikolla neuloin. Olin just muutaman päivän aiemmin ostanut alemyynnissa vanhemmalle pojalle tätä paksu talvitakki ja etsiskelin sopivan värinen lanka(väri) että saisin neuloa pipon. Koko 100g kerä meni ja puikot olivat muistakseni 5mm ja 7mm.

Löysin ja täällä se on. Pieni heijastintähti lisukena. 


Ins neue Wollgeschäft mußte ich selbstverständlich auch. Der Große bekam zur neuen dicken Winterjacke ne passende Mütze. Ist so ein Spleen von mir... 
Ein kleiner Stern aus Reflektorstoff verschönt das ganze "Ding". 


2 kommenttia:

  1. ootpas ollut taas ahkera! :) Tuo pipo on tosi kivan värinen, sopii hyvin takkiin!
    Mä oon ite langan ostokiellossa, itse asetettu ja tarpeen vaatiessa rikottavissa ;) kohta pitää asettua kankaan ostokieltoonkin ;D

    VastaaPoista
  2. hei Kristiina!! kiitti, oli vaan kiva ommella ja puikolta tulee aina jotain...

    VastaaPoista